1068 Budapest, Vörösmarty utca 60

Dr. DULAI ROLAND

Tisztelt Gyászolók!

Engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutatkozzak. Dulai Rolandnak hívnak, 1978-ban születtem Egerben.

Gimnáziumi tanulmányaim elvégzését követően az egyetemi évek során Teológus és Kultúra történész diplomákat szereztem. Polgári és Egyház Búcsúztatásokat 2004 – től szolgálatkészen végzem Budapesten és Vidéken egyaránt. Az elmúlt évek számos gyászoló család búcsúzott hozzátartozójától, jó ismerősétől az én közreműködésemmel. Mind az Egyházi és mind a Polgári búcsúztatást Hivatásomnak tekintem és élem meg. A búcsúztatásokat az évek alatt magas színvonalon elismeréssel végezem a gyászoló családok részére. A személyes találkozás lehetőségét megadva, meghallgatva a családokat, személyre szóló búcsúbeszédet készítek – amelyet ha szükséges, a családdal egyeztetve kérésüknek megfelelően kijavítok – hiszen mindenki azt szeretné, hogy a végső búcsú valóban szép és méltóságteljes legyen, – mert itt szembesülnek azzal, hogy az élet valójában véges, és soha vissza nem térő alkalom, hogy élhetünk.

Hiszem és Vallom, hogy ezt a nemes faladatot, amely egyben szolgálat, csak megfelelő lelkülettel, empátiával, és legfőképp szeretettel lehet végezni!

Korsós László vagyok, 1979-ben születtem Budapesten. Újságíróként végeztem, 2008 óta foglalkozom polgári búcsúztatással.

Munkám során mindig az a célom, hogy a hozzám forduló családok, méltóképpen tudjanak búcsút venni hozzátartozójuktól. Az elmúlás hiába életünk része, hiába tudjuk, hogy elkerülhetetlen, hiába készülünk rá tudásunk és hitünk szerint a legjobban, a szeretett személy elvesztését követő mély fájdalomra nem tudunk felkészülni. Ilyenkor úgy érezzük, hogy a világnak is meg kellene állnia, hiszen Ő már nincsen közöttünk.

A szertartás, a család és a barátok végső búcsúja. Fontos, hogy egyetlen oda nem illő szó se hangozzék el, minden mondatnak és gondolatnak hitelesnek kell lennie, és annak is kell maradnia. A búcsúnak nem nyomasztónak, hanem lelki békét, megnyugvást nyújtó emlékké kell válnia, ezzel is segítve a gyász feldolgozását.

A búcsúztatónak meg kell teremtenie azt a pillanatot, mikor a világ elcsendesül és minden Róla, a távozóról szól. Én mindig erre törekszem…

Dr. Kurucz Ádám Konrád vagyok, 1991-ben születtem Marcaliban. 2015-ben Budapesten szereztem jogi diplomát, majd – még ugyanebben az évben – színészi tanulmányokba kezdtem szintén a fővárosban. 2018 óta tevékenykedem szabadúszó színészként.

2018 novemberében jött az életembe a polgári búcsúztatás. Akkor még nem gondoltam, hogy egyszer majd hivatásomként tekintek erre is, de az azóta eltelt hónapok tapasztalatai és a visszajelzések igazolják, hogy színészi és előadói munkáim mellett az életemben helyet kell kapnia továbbra is a búcsúztatásnak.

Úgy gondolom, rendkívül fontos, hogy elhunyt szeretteink méltó módon kapják meg a végtisztességet. Ebben közreműködnöm számomra megtisztelő és kiemelten fontos feladat, melynek minden esetben legjobb tudásom és lelkiismeretem szerint igyekszem eleget tenni. A család igényeit maximálisan figyelembe veszem minden tekintetben. A búcsúbeszédet igyekszem versekkel, idézetekkel is színesíteni – a család kéréseit természetesen e tekintetben is követem.

Tulipán Barnabás vagyok, 1982-ben születtem.

Több, mint 20 éve beszélek, szereplek emberek előtt a legkülönbözőbb formában. Ebbe beletartozik az éneklés, búcsúztatás, vőfélység, és celebrálás. Fontosnak tartom, hogyha valaki az én szolgáltatásaimra tart igényt, elégedett legyen a minőséggel. Ehhez elengedhetetlennek tartom az igények és elvárások pontos tisztázását.

A búcsúztató célja, hogy méltó emléket állítsunk elhunyt szerettünk életének.

Ennek módja, hogy megismerjem az elhunyt életét, és életének legfontosabb állomásait. A hétköznapi történetekből és szerettei elbeszéléseiből számomra kirajzolódik valódi személyisége, és emberi mivolta.

A búcsúztató szövegéhez a vallásos gondolatok nagyon erős és erőt adó támaszt tudnak nyújtani a gyászban. Ugyanakkor egy kedvelt vers, idézet, vagy az elhunyt kedvenc szavajárása, gondolata ugyanolyan erős alapot tud nyújtani egy személyre szabott, méltó búcsúztató megtartásához.

Szabó Tamás vagyok, 1975 -ben születtem. Korábban református – protestáns lelkészként végeztem, hittudományi egyetemi diplomával rendelkezem, mellette pasztoral-teológiával, lelki-gondozással foglalkoztam és jelenleg is foglalkozom.

Kérésre polgári és egyházi – alapvetően református, protestánsjellegű temetési szertartásokat végzek.

Egyházi és Polgári búcsúztatóként is több éve tevékenykedem, a gyászoló családok elégedettségére.

A gyászoló családok és hozzátartozók kéréseinek megfelelően állítom össze a búcsúztatót, amit igény szerint átbeszélünk, illetve szövegét előzetesen megtekinthetik a családtagok, amennyiben ezt kérik.

 

Patyi Zsuzsanna vagyok, több mint 10 esztendeje foglalkozom Polgári búcsúztatással. Empátiás készséggel és segítőkészséggel igyekszem, ellátni ezt a nemes és szép feladatot, mindig a családok szolgálatába állni. Mára hivatásommá vált ez a munka.

A személyes tapasztalatom és visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy számomra ez nem munka, hanem elkötelezettség, – igazi hivatás.

Amit szeretnék továbbra is a gyászoló családok vigasztalására fordítani, időt és energiát nem kímélve.

Keressen bizalommal!

 

Agócs Tibor vagyok, több, mint 3 éve foglalkozom búcsúztatással.

Amatőr színjátszóként előadói készségem része a hiteles, tiszta orgánum, az érzelmekre ható, tagolt beszéd. Igyekszem megteremteni azt a pillanatot, ami a távozóról szól, hiszen a gyász váltja ki a legmélyebb érzelmeket. Tapasztalataim között a katolikus, református és az ökomenikus liturgia szerinti búcsúztatás is helyet kap, diakónusként.

Az előzetes egyeztetés alapján megírt búcsúbeszéd inkább személyes hangvételű, megszólaltatva az elhunyt felé áradó végtisztességet, odaillő versekkel, idézetekkel, melegséget közvetítő gondolatokkal.

Célom, hogy a búcsúbeszéddel átsegítsem a gyászolókat azon a megrázkódtatáson, ami szerettük elvesztése jelent számukra.

„Nem a felejtés, hanem az emlékezés segíti a továbblépést”

Tisztelt Gyászoló Családtagok!

Engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutassam magamat és hívatásomat. Juhász Gergely vagyok, 1979-ben születtem Miskolcon.

Gimnáziumi tanulmányaimat Sárospatakon és Miskolcon végeztem. Érettségit követően Teológusi és Pedagógusi diplomákat szereztem. Polgári és Egyházi búcsúztatásokat 2005 – től végzek Budapesten és Vidéken egyaránt. Sok gyászoló család búcsúzott már hozzátartozójától közreműködésemmel. Mind az Egyházi mind a Polgári búcsúztatást Hivatásként élem meg. A búcsúztatásokat – a visszajelzések alapján – magas színvonalon elismeréssel végezem a gyászoló családok részére.

A célom, akár Egyházi akár Polgári búcsúsztatásról legyen szó, hogy személyes, közvetlen, bensőséges és meghitt lehetőségét adjon a családnak , barátoknak az igazi búcsúzásra. Hiszen mindenki azt szeretné, hogy a végső búcsú valóban szép és méltóságteljes legyen.

Kérdése van?

Készséggel állunk rendelkezésére!